Suomen urheilun eettinen keskus

Kriittinen järjestelmä toiminnan ja dopingtestaamisen ohjaukseen

KAMU- ja ILMO-palvelut

  • Julkaisu:2016
  • Asiakas:SUEK Ry
  • Demo: ilmo.suek.fi, kamu.suek.fi
  • Kehitys: 2016-
  • Teknologiat: Android, iOS, Web
Tehokkain työkaluin puhtaan urheilun puolesta

Urheilun puhtaus ja doping nousevat otsikoihin vähintäänkin urheilukisojen aikaan. Kyse ei ole vain penkkiurheilijoita kiinnostavasta puheenaiheesta, vaan myös yhteiskunnallisesti merkittävästä asiasta – siitä, millaisia arvoja haluamme vaalia yhdessä.


Suomessa taistelua puhtaan urheilun puolesta johtaa aiemmin Suomen Antidopingtoimikuntana (ADT) tunnettu Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry.


Keskeinen tehtävämme on urheilun eettisen pohjan vahvistaminen ja urheilun edustamien arvojen suojelu, jotta urheilu toisi enemmän hyvää kuin huonoa tähän maailmaan.

Marjorit Elorinne, laatupäällikkö, SUEK


Tätä tärkeää tehtävää hoitaa lähes kaksikymmentä henkilöä SUEKin toimistolla sekä laaja joukko kentällä toimivia testaajia. Lisäksi SUEK tekee yhteistyötä lajiliittojen, urheilijoiden ja eri kansainvälisten toimijoiden kanssa.


Kriittinen järjestelmä toiminnan ja dopingtestaamisen ohjaukseen

SUEKin toiminnan suunnittelu ja hallinnointi ei onnistuisi ilman POSP:n (Positive Productions Oy) kehittämää tietojärjestelmää, joka kattaa dopingvalvonnan vuosisuunnittelun, yksittäisten testimääräysten hallinnoinnin, testitulokset, ulkoisten ja sisäisten koulutusten hallinnoinnin sekä ISO-9000 sertifioinnin mukaiset auditoinnit.


Tietojärjestelmä on meille keskeinen työkalu arjessa, osalle työntekijöistämme lähes ainoa mitä he käyttävät. Olisi vaikea ajatella meidän toimintaa enää ilman järjestelmää. Ilman sitä tarvitsisimme enemmän ihmisiä tekemään saman asian.

Tietoturva on meille korkea prioriteetti. Työkalun on myös oltava käytettävissä 24/7, käyttökatkoja ei saa tulla. Eivätkä tiedot saa missään tilanteessa hävitä. POSP on ymmärtänyt nämä vaatimukset hyvin.

Marjorit Elorinne, laatupäällikkö, SUEK


Räätälöity, joustavasti kehittyvä työkalu

Täysin SUEKin käyttöön räätälöidyn järjestelmän ansiosta omissa toimintaprosesseissa ei ole tarvinnut tehdä kompromisseja. Työkalu kehittyy jatkuvasti dopingtestauksen menetelmien ja muuttuvien säädösten mukana.


POSP:n teknologiajohtaja tulee meille säännöllisesti käymään, jolloin voimme kertoa tarpeistamme. Koska POSP on perehtynyt toimintaamme hyvin, he osaavat tehdä parannusehdotuksia.

Yhteistyö on toiminut todella hyvin, koska meillä itsellämme ei ole teknistä tietoa mitä kaikkia toimintoja, raportteja ja integrointeja on mahdollista tehdä. Heikki myös pitää huolen siitä, että olemme ajan tasalla tietoturvaan liittyvistä säädöksistä ja lakimuutoksista.

Marjorit Elorinne, laatupäällikkö, SUEK


POSP toimii järjestelmällisesti ja palvelee joustavasti

Välillä muutoksia tarvitaan nopealla aikataululla, jopa samana päivänä. Tämäkään ei ole tuottanut ongelmia.


POSP:n toiminnassa yhdistyy nopeus jokapäiväisessä toiminnassa ja pitkän tähtäimen vuositason suunnittelu.

Ihailen sitä järjestelmällisyyttä, millä POSP ohjaa omaa toimintaansa. Esimerkiksi laskut ovat todella selkeitä ja yksityiskohtaisia.

Olemme tehneet Heikin kanssa yhteistyötä jo vuodesta 2005 alkaen. Tuntuu, että olemme hyvissä käsissä. Heikki on aidosti kiinnostunut siitä, että asiat saadaan toimimaan, mikä on iso asia asiakkuuden kannalta.

Marjorit Elorinne, laatupäällikkö, SUEK


Pitkäaikaiset asiakassuhteet ovat POSP:lle enemmän sääntö kuin poikkeus. Eikä niiden syntyminen ole sattumaa.


Järjestelmäprojektin voi ostaa rahalla, mutta pitkä asiakassuhde syntyy siitä kokemuksesta, että toimittaja on aidosti kiinnostunut asiakkaan parhaasta. Innostun voidessani auttaa asiakasta menestymään.

Heikki Vepsäläinen, teknologiajohtaja, Positive Productions

Helsinki: Salomonkatu 17 A
Joensuu: Kauppakatu 17 B
TOP