Oletko toimialasi videovuokraamo?

Elämme kiinnostavassa tilanteessa. Digitaalinen murros on pyyhkäisemässä yli jokaisen toimialan. Prosessien digitalisoituminen vauhdittaa tiedon liikkumista. Tavaroiden ja palveluiden tuotantoketjut lyhenevät. Asiakkaat hyötyvät säästöstä, muutoksen häviäjät jäävät oman toimialansa jäänteiksi – videovuokraamoiksi.

Kaikki tapahtui niin äkkiä

Videovuokraamo oli relevantti pysäkki matkalla vapaa-ajanviettoon. Vuokraamoon asteltiin sisään, kenties uuden julkaistun elokuvan innoittamana. Jos uutuutta ei ollutkaan vapaana hyllyssä, palasit hukkareissulta Vartin takuun lohduttamana. Sait 15 minuuttia odoteltuasi kupongin, joka oikeutti ilmaiseen vuokraukseen myöhemmin. Fyysisen jakelun piirteet tuntuvat nyt huvittavan kömpelöiltä. Kukapa ei olisi maksanut extraa, kun elokuvan palautus myöhästyi?


Viihteen digitaalinen jakelu tyhjensi vuokraamot. Nyt laajemman valikoiman saa kotisohvalle, edullisemmin ja vaivatta.


Digitaalisuudessa mahdollisuus

Internetin ominaisuuksista demokraattisuus on ihailtavimpia. Toimintakenttä on tasa-arvoinen. Kuka tahansa voi saada äänensä kuuluviin ja kasvattaa itselleen yleisön. Voimme luoda uutta sähköistä liiketoimintaa, ohittaen perinteiset toimijat. Tulevaisuuden suuruudet ovat vielä kypsymässä. Muutoksen pulssilla pysyvät vain nopeat ja kokeilunhaluiset.


Google atmosphere live

Googlen liveseminaari Atmosphere 2014 (twitterissä #atmosphere14) tarjosi hyvää pohdintaa digitaalisesta vallankumouksesta. Kehitystyö itseajavien autojen, sääpallo-tietoverkon ja älykkäiden piilolinssien parissa pyrkii tuottamaan tunnettuihin ongelmiin aivan uudenlaisia ratkaisuita. Liikenneonnettomuuksien estäminen, syrjäseutujen verkottuminen ja verensokeritason seuranta koskettaa miljardeja ihmisiä.


Google Cloud edut ja Case Snapchat

Atmospheren Google Cloud -puheenvuorossa Urs Hölzle kuvasi muutosnopeuden kehittymistä, digitaalisen murroksen hyödyntämistä oman liiketoiminnan kasvattamiseen sekä pilvipalvelun etuihin: ketteryyteen, kustannustehokkuuteen ja ekologisuuteen.


Suosittelen katsomaan koko esityksen, mutta poimin tähän yhden kiinnostavan casen:


Snapchat lähti liikkeelle kahden kaveruksen yliopistoprojektista vuonna 2011. Sovelluksen ydinidea on hetkellisten kuvien ja viestien välittäminen. Viesti katoaa katselun jälkeen. Räjähtävän kasvun myötä sovelluksen kautta katsellaan nyt noin miljardi viestiä päivässä. Viestintäkanavana Snapchat kilpailee jo ”perinteisen” Facebookin kanssa.Kuva: Snapchat käyttää Google App Enginea #atmosphere14 @donnamct


Googlen App Engine mahdollisti keskittymisen sovelluksen ja käyttäjäyhteisön kehittämiseen, ilman palvelin- ja verkkoteknologiaan liittyviä kasvukipuja. Kasvun tukeminen ei olisi onnistunut perinteisillä konesaliratkaisuilla.


Me Positive Productionissa hyödynnämme Snapchatin tavoin Googlen pilviarkkitehtuuria, kustannustehokkaaseen sovelluskehitykseen. Saamme huippuluokan infrastruktuurin lähes maksutta asiakkaidemme käyttöön ja voimme keskittyä asiakkaan sähköisen liiketoiminnan kehittämiseen. Varmista ettet koe videovuokraamon kohtaloa, digitalisoi toimintasi kanssamme.

Tagit:

Helsinki: Salomonkatu 17 A
Joensuu: Kauppakatu 17 B
TOP